mieso ( wołowina) poprawia profil krwi a jak wiesz krew ( hemoglobina ) prznosi tlen wiec sam sobie odpowiedz :D inny przykład smieszny ale obrazuje była bajka pappay :) on zar szpinak który zawiera zelazo i rósł ty bedziesz dzieki temu lepiej biegł co do wody kupuj wysokozmineralizowane organizm musi zawsze miec odpowiednią ilos minerałow zeby [...]
Akurat na wyspach jest jedno z najlepszych mies jakie jadlem na swiecie, ale trzeba ja kupowac u rzeznika z tradycja! Kompletnie nie rozumiem osob ktore narzekaly i tesnknily to polskiego jadla, to tych super wedlin ktore skladaja sie z 80% miesa , czy do sklepow gdzie pani bez zeba na przedzie sprzedaje pasztetowa Dokladnie tak jak mowicie, [...]
jak dla mnie trochę mało. do potreningowego jakieś dobre mięsko - kura, wołowina- i ryż lub kasza. śniadanie trochę słabe taki chłop tylko 3 jaja? obiad - mało mięcha 200g piersi to w zasadzie 1 sztuka czasem nawet niecała spokojnie mogłoby być 300-400... dodaj tłuszcze dobrej jakości - walnij kielona oliwy z oliwek trochę musisz poprawić ale [...]
jak to trudno ? ja codziennie mam co innego, kwestia umiejętności kulinarnych i wyobraźni trzeba po prostu gotować, duuuużo gotować Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne, owoce [...]
zakrześ ale np produkty takie jak mieso z kurczaka (piers, udko itd) , ryby, wolowina, jaja, mleko, sery , jogurty ktore z tych produktow beda sie szybciej wchlaniac?
[...] wzrasta liczba zakażeń i zatruć pokarmowych. Salmonelozy zajmują wśród nich czołowe miejsce. Gdzie żyje salmonella? Można ją znaleźć w surowych produktach pochodzenia zwierzęcego, jak na przykład drób, wieprzowina, wołowina, a także jaja kurze oraz wszystkie sporządzone z nich potrawy, które nie zostały podgrzane." itp. itd.
[...] ? Kiedyś bawiłem się w porównania jakie ubytki wagi i objetosci są w przypadku mies po obróbce i wysżło że piers z indyka lub z kurczaka traci średnio 15 %wagi podczas gotowania natomiast schab czy wołowina dochodziło do 30% strat i np po wsadzeniu 200 g wyciągałem po dłuższej obróbce 140-150 g natomiast pierś z 200 g około 170g zostawało
na dobra sprawe jest to kwestja obrobki kulinarnej (smzaenie, pieczenie, gotowanie, wedzenie...) co do kurczakow - jem teraz udka sa tlustsze niz piersi i maja dzieki temu lepszy smak. wolowina - jest tyle mozliwosci jej przyrzadzenioa ze podobnie jak wieprzowina nie moze sie znudzic. moszesz jeszcze jesc ryby, sa co prawda mniej dla nas [...]
Jeżeli chodzi o cynk to z tego co pamietam najlepszymi zrodllami są wątroby cielęce i wieprzowa, kasza gryczana, owies, pestki dyni czy wolowina. Napewno w twarogu tłustym mamy więcej witaminy A i D niz w chudym no i jak kolega wyżej wsponial lepiej się one przyswoją dzueki zawartości tłuszczu. Twarog czy ogólnie nabial z tego co pamiętam [...]
dieta do bani uloz ja z tych produktow ; Weglowodany : ryz/makaron/ziemniaki/kasza/platki owsiane/chleb razowy, staraj sie wybierac produkty jak najmniej przetworzone. Bilako : drob/wolowina/ryby/jaja/twarogi/kefiry itp. Tluszcze : oliwa z oliwek/nasiona/pestki dyni/orzechy/ Do tego jedz duzo warzyw i owocow. Oblicz swoje zapotrzebowanie za [...]
silownia za darmo. wspomaganie i przede wszystkim zarcie idzie w setkach zlotych miesiecznie, jak sadze. nie licze, ale jest tego naprawde sporo. glownie dlatego, ze jem duzo i stawiam na najwyzszej jakosci produkty (podstawa w diecie jest wolowina)
dokladnie .po 3 miesiacach pol kilo gotowanej kury dzien w dzien masz poprostu wstret . w momencie jak masz wstret rowniez do kurzego bialka zostaje w sumie wolowina, tyle ze ta jest droga , wiec wole jesl mieso na zmiane z prochem .
[...] 150 gr ryżu brązowego paraboliled, 250 gr piersi z kurczaka, surówka. TRENING Bezpośrednio po treningu 150 gr Gainera. 5. Posiłek (potreningowy) 150 gr ryżu/makaronu/kaszy + wołowina 250 g/tuńczyk 150 gr + warzywa. 6. Posiłek 250 gr sera białego (twarogu chudego). Mógłbyś rozpisać mi gramaturę? Bo nie wiem dokładnie jak to rozłożyć... Pzdr.
Pierś,wołowina,białe ryby,wieprzowina,ryże/makarony/kasze/warzywa/tłuszcze.Jadłospis ustalasz pod siebie i swój "portfel"-czy też portfel rodziców. Zapotrzebowanie zdecydowanie za wysokie- 4000kcal to na bank za dużo jak dla Cb.
Okej zrob tak, posilki jesz co 2,5h-3,5h, w diecie powinienes ich miec od 4 - 6. Powinny sie skladac z : Wegowodanow zlozonych : ryz/makaron/ziemniaki/kasza/platki owsiane/chleb razowy, staraj sie wybierac produkty jak najmniej przetworzone. Bilako : drob/wolowina/ryby/jaja/twarogi/kefiry itp. tluszcze : oliwa z oliwek/nasiona/pestki [...]
No niestety nie. Proponuję oznaczyć sobie poziom karnityny w surowicy. Jeśli jesz dużo wołowiny, dziczyzny, to jestem skłonny się zgodzić. Wieprzowina, kurczak i ryby wiele karnityny nie zawierają. Człowiek jeszcze kilkaset lat temu tego problemu nie miał, bo jadał sporo dziczyzny. O mamutach w prehistorii nie wspomnę. Zgodzamy się raczej, że [...]